perjantai 8. tammikuuta 2010

1. vko +/-0,0 kg

Tavoitteenani on lihaksikkaampi vartalo ja projektini alkoi toukokuussa 2009. Seuraava lyhyen tähtäimen tavoitteeni on saada rasvaprosentti alle 25.

Tuloksia tähänastiselta taipaleelta:

25.5.2009 lihasta 22,4 kg ja rasvaprosentti 29,7

8.9.2009 lihasta 23,7 kg ja rasvaprosentti 29,2

12.11.2009 lihasta 24,0 kg ja rasvaprosentti 28,6

Toukokuussa 2009 aloitin "massakauden" tarkoituksenani kasvattaa lihasmassa niin paljon kuin mahdollista, ja tämä tietenkin edellytti, että syön enemmän kuin kulutan. Massakausi onnistui hyvin kesällä, kun tuli ilmeisesti herkuteltua ja liikuttua normaalia vähemmän. Lihasta tuli hyvin lisää (ja painoa).

Syksyllä massakausi hieman epäonnistui. Ilmeisesti tuli henkinen raja vastaan (ja ehkä housujen vyötärö). En saanut nostettua painoa syyskuun ja marraskuun mittausten välillä, mutta lihasta sain kuitenkin onneksi hieman rakennettua ja rasvamassaa vähennettyä.

Nyt vuoden vaihduttua on tavoitteena vähentää kaloreita, ja saada poltettua rasvaa. Ihana klisee, saa nähdä kuinka onnistun.

Tavoitteen saavuttamista hieman vaikeuttaa vielä se, etten halua laskea kaloreita. Tämä johtuu siitä, että olen aikoinaan kärsinyt ortoreksiasta, enkä halua enää langeta samaan ansaan. Pelkkä ajatuskin kaloreiden laskemisesta saa minut ahdistumaan.

Kaloreiden vähennyksen aion saada aikaiseksi muuttamalla ruokavaliotani koko ajan hieman terveellisempään suuntaan eli enemmän kasviksia ja hedelmiä, vähemmän teollisesti käsiteltyjä tuotteita ja tyhjiä kaloreita.

Tammikuun nyt tarkkailen tilannetta, miten painonpudotus lähtee liikkeelle. Ensimmäisen "dieetti"viikon tulos siis oli, että paino oli 0,1 kilon tarkkuudella tismalleen sama. Pudotusta +/-0,0 kg. Tulos on toisaalta hyvä, ei ainakaan tullut lisää kiloja :-)

Teen tätä terveyden ehdoilla, ja koska syömishäiriö kummittelee takaraivossa, en aio lähteä mihinkään radikaaleihin muutoksiin, vaan etenen hitaasti ja harkitusti. Toivottavasti paino lähtee tammikuun aikana laskuun (tai edes rasvaprosentti), koska muutoin joudun harkitsemaan järeämpien keinojen käyttöönottoa...

1 kommentti:

  1. Tervetuloa kirjoittajaksi, K213.

    Toivottavasti onnistut projektissasi!

    VastaaPoista