keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Hei, minun nimeni on Sami ja olen makeisholisti.

Miksi muuten AA-ryhmät aloittavat aina esittelemällä itsensä? Eivätkö ne ole anonyymien ryhmiä?

En polta enkä juo, mutta makeiset ovat hyviä. Suomalaiset syövät keskimäärin lähes 15 kiloa makeisia vuodessa. Makeisten kulutus on ollut kasvussa kuluneella vuosikymmenellä. En yhtään ihmettele. Olen kantanut oman korteni kekoon.

Arvioisin makeisten kulutukseni olleen ainakin kaksinkertaisen tuohon keskiarvoon verrattuna. Kunto Kortilla -blogin lukijat saattavat muista, kuinka jouduin lopettamaan keväällä lakujen syömisen lakritsioireyhtymän vuoksi. Lakut ovat pysyneet kaupassa ja munuaistoiminta on palautunut sekä sen myötä verenpainekin on normalisoitunut.

Vaikka lakut ovatkin jääneet, tällaiselle holistille löytyy aina jokin korvaava aine, jota kuluttaa. Lakut on tullut korvattua muiden makeisten lisäksi erityisesti suklaalla. Lakuja mahdollisesti terveellisempi versio, mutta sitäkin voi helposti syödä liikaa.

En harrasta lupauksia, mutta nyt taas todella yritän vähentää makeisten määrää. Aloitan vähentämisen niin, että saan viikossa syödä enintään 250 grammaa makeisia. Mahdollisesti jaan sen määrän tasaisesti jokaiselle illalle, koska minulla on paha tapa rouskuttaa niitä ohjelmia töllöttäessä.

Tätä kirjoittaessa kaapissa ei ole lainkaan makeisia. Vaikea sortua, kun ei ole mihin sortuu. Maanantai ilta meni ihan hyvin ilman ylimääräistä sokeria, vaikka illalla tulikin ohjattua kaksi spinningtuntia. Päärynä oli makeiset korvaava vaihtoehto. Ei lainkaan huono.

Tiistaikin meni jo kokonaan ilman makeisia. Katsotaan, montako iltaa menee ilman ongelmia.

Ajattelin kertoa teille viikoittain, miten onnistun pitämään mieliteon kurissa. Kysehän on vain itsehillinnästä, omasta valinnasta. Pakon vuoksi ne lakutkin jäivät, vaikka olivat suurinta herkkuani. Nyt haen sitä pakkoa tueksi täältä.

[ Paljonko päivittäinen pikkuleipä lihottaa ]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti